مهارتهای ضروری مورد نیاز در قرن جدید
این مقاله به مرور در حال آپدیت شدن است
مهارتهای ضروری: سرعت تغییرات در جهان به شدت بالا رفته است. همه چیز کاملا تغییر کرده است. البته نه در ۱۰ ساله اخیر. بلکه فقط در ۳ سال اخیر کلی تغییرات به وجود آمده است که لازم است خودمان را سریعا با این تغییرات وفق بدهیم. تا زندگی همراه با شادکامی و دستاوردی داشته باشیم.
بسیاری از افراد، هنوز فکر میکنند در ۱۰ تا ۲۰ سال گذشته قرار دارند و در همان زمانها ماندهاند. به خاطر همین، نمیتوانند ارتباطی عمیق با نسل جدید برقرار کنند. گویی که آنها از دنیایی دیگر هستند و بسیاری از مشکلات دیگر که بخاطر نپذیرفتن تغییرات در سطح جهانی اتفاق افتاده است. به هرر حال باید بپذیرید که باید منعطفتر و پذیراتر باشیم تا از گردونه جهان عقب نیوفتیم.
در این مقاله به این موضوع میپردازیم که چه کار کنیم که خود را با سرعت تغییرات که اتفاق افتاده، همگام کنیم، تا در آینده غافلگیر نشویم. چند مهارت است که باید آنها را یاد بگیریم و بعد از آن باید بتوانیم ذهنیت جدیدی را در خود پرورش بدهیم که بتوانیم از نظر ذهنی هم این تغییرات شدید را هضم کنیم و کمی منعطف و پذیرا باشیم.
همگامی با سرعت تغییرات
سرعت تغییرات اعم از تکنولوژی، روشهای آموزشی و… چنان زیاد است که اگر نتوانیم خود را با آن همگام کنیم، صد درصد با چالشهای زیادی روبرو خواهیم شد.
انعطاف پذیری و تجربه و بینش
دنیای ووکا
جهان بیثبات، غیرقطعی، پیچیده و مبهم است. اگر این حقیقت را به درستی درک کنیم، میتوانیم جلوی ضررهای مالی و روحی و عاطفی را قبل از وقوع بگیریم. تصمیماتی که میگیریم را بهتر مدیریت کنیم و بتوانیم درک کنیم که دنیا کاملا پویاست و نمیتوان با قطعیت و یکنواختی پیش رفت. باید روی مهارتهای نرم خود بیشتر کار کنیم و خود را تبدیل به فردی منعطف کنیم که در هر شرایطی و در هر بحرانی، فوراً بهترین تصمیم را گرفته و به اقتضای زمان بهترین عملکرد را دارد. این از اساسیترین مهارت های دنیای امروز است.
(VUCA world)
- جهانی نوسانی (Volatility)
- سرشار از عدم قطعیت (Uncertainty)
- پیچیده (Complexity)
- مبهم و رازآلود (Ambiguity)
ما در جهانی سرشار از عدم قطعیت، نوسانی و مبهم و رازآلود و شدیدا پیچیده زندگی میکنیم. در چنین شرایطی وجود بینش و شهود در کنار تجربه معنا پیدا میکند و تجربه هیچگاه برای حل مسائل پیش رو کافی نیست. این حقیقتی انکار ناپذیر دنیای امروزی ماست.
شناخت عملکرد ذهن برای بهرهوری بیشتر
دکتر تونی بازان میگوید: اگر ندانی ذهن چگونه کار میکند، چطور میخواهی از آن استفاده کنی؟
باید به شکل قابل قبولی بدانیم که ذهنمان چگونه کار میکند. مواقعی که از نظر روانی حال خوبی نداریم، دقیقا چه مشکلی پیش آمده است. چه کارهایی را باید بکنیم. چه واکنشی داشته باشیم بهتر است که در امر بهبود روانمان کمک کند.
بدانیم زمانّایی که غرق در افکار منفی شدهایم، چه اتفاقی در ذهنمان در حال وقوع است. و بدانیم که چطور بر افکار کنفی غلبه کنیم. من در دومین کتاب خود با عنوان جنگ درون، به طور کامل این مبحث مهم را بیان کردهام که چگونه میتوانیم بر افکار منفی غلبه کنیم.
توانایی تشخیص خرافات و تشخیص اصل از فرع :
یکی از مهمترین مهارتهای ضروری در زمان حال حاضر، این است که بتوانیم از شر خرافات و موضوعات بی پایه و اساس دوری کنیم و به راحتی تحت تاثیر این افکار و گفتارها قرار نگیریم
درگیر علم و شبه علم نشدن
فرق علم و شبه علم رو بدونی -علم مبتنی بر شواهده- ولی شبهعلم راهکارهای قطعی میده! اغلب اشتباه و گمراه کننده (دنیای ووکا)
توانایی اصلگرا بودن
مهارت پسانداز و سرمایه گذاری درست. برای جلوگیری از ضررهای مالی (هوش اقتصادی) خریدهای بیخود
مهارت تمرکز و غرقگی: تمرکز چند پاره شده
شاید با بیماری ADHD آشنا باشید و یا حداقل اسمش را شنیده باشید و یا با اسم دیگر آن “بیشفعالی” آشنا باشید. که نوعی از اختلالات روانی کودکان و بزرگسالان است. که باعث میشود فرد نتواند روی یک کار کتمرکز باشد و نمیتواند کاری را به اتمام برساند.
توانایی و درک فرایندها:
سه گام اقدام – بازخورد – اصلاح به جای کمالگرا بودن:
توانایی خود مدیریتی، نظم و تسلط در شرایط بحرانی
استفاده از برنامه پومودورو برای انجام کارهایی که نظم طلب میکند
توانایی جستجو در اینترنت :
کنترل زمان استفاده از شبکههای اجتماعی
توانایی و مهارت راهاندازی کسبوکار مبتنی بر اینترنت
نظم و داشتن برنامه روزانه…
باید شبها قبل اینکه بخوابیم، لیست کارهای فردا را مکتوتب کنیم و فردا به محض بیدار شدن، دقیقا بدانیم که امروز چه کارهایی باید انجام شود. همین یک کار به زندگی شما نظمی میدهد که هیچگاه نمیتوانید فکرش را هم بکنید. زندگی کردن با نظم ذهن انسان را از مشغلههای فکری کوچک و بیخود و کماهمیت میرهاند. وقتی که صبها بیدار میشوید ذهن شما نباید درگیر این موضوع باشد که خب امروز را چه کار باید کنم؟ اگر لیست کارها را نوشته باشید در آغاز صبح بدون گیج شدن فوراً مشغول به انجام کارها میشوید.تصور کنید که چقدر بازدهی تان بالاتر میروداگر همین یک کار را انجام دهید.
به زودی مقالهای در مورد اثر مرکب و شگفتیهای نوشتن برنامه روزانه در سایت قرار میدهم و کاملا روش صحیح انجام این کار را کاملا شرح میدهم.
مهارت های کار با ابزارات آنلاین
مثل اینترنت اشیا – هوش مصنوعی – تایپ گفتاری برای سرعت بخشیدن به کارها
باید گفت در دنیای امروز، خیلی پیش پا افتاده است که متون خود را بخواهیم به طور دستی و با سرعت پایین تایپ کنیم و نخواهیم از تکنولوژی استفاده کنیم. در این صورت کارها خیلی کند پیش خواهد رفت.
یا به طور مثال چه کاری کاری کنیم که با تعویض گوشی، دیگر اطلاعات و فایلهایمان و شمارههای داخل گوشی از بین نرود. تمام این مسائل را باید یادگرفت.
یا مثلا پسوردهایی که در نظر میگیریم، مرتب یادمان میرود. و به جای سازماندهی خودکار و استفاده از ابزارهای آنلاین. مرتب پسوردها و ایمیلمان را یادمان میرود. میدانید افراد چقدر از زمان زندگی خود را برای این موضوع که پسوردشان یادشان رفته و باید دنبال آن بگردند، هدر میکنند؟
کتابخوانی در گوشی، به جای عادت کردن به کتاب چاپی
خیلی از افراد، به دلایل مختلف دوست ندارند که کتابهای الکترونیک را تجربه کنند که دسترسی آسانتر و سریعتری به آنها میتوان داشت، و ترجیه میدهند که همان کتاب چاپی را مطالعه کنند. اکثر اوقات به جای طرح سوال بهتر، که چطور میتوانم کتاب الکترونیک بخوانم، بدون اینکه به چشمانم آسیب نرسد، به طور کل قید کتاب الکترونیک را میزنند.
در صورتی که الان برنامههایی وجود دارد که مطالعه در گوشی را چه بسا لذت بخشتر هم میکنند. اما چون ما با پیشفرض ذهنی که کتابهای الکترونیک را نمیتوان خواند، به جای یافتن حل مسئله و انجام دادن آن کار، به طور کل از انجام آن منصرف میشویم.
سرمایهگذاری بر روی آموزش دیدن
توانایی کسب آموزش و پیدا کردن منابع عظیم آموزشی
شرکت در کلاسهای آموزشی آنلاین و یادگیری در هر شرایط
توجه به سلامتی و استراحت کردن واقعی
مهارت انجام مدیتیشن
انجام تکنیک مدیتیشن از واجبات دنیای امروز است. دنیای امروز پر از استرس و نگرانی و اضطرابهای لحظهای از هر سو شده است و ما در مقابل این سیل، کاملا بی دفاع هستیم. یک ذهن پر از نگرانیها و استرس و افکار مزاحم، هیچگاه نمیتواند به اندازه کافی کارا و باز باشد که ایدههای راهگشا برای حل مسائل و مشکلات را در خود داشته باشد.
به عبارتی بهتر، ذهن همانند چتر نجاتی است که برای نجات زندگی ما، باید باز باشد. پس ذهنت را از افکار منفی و نگرانیها باید برهانی تا ذهنت مجال تفکر مثبت و دریافت ایدههای کاربردی و راهگشا را داشته باشد. انجام مدیتیشت یا مراقبه، بخش مهمی از این فرایند آرامسازی ذهن است.
انجام بازی های فکری
مهارت کنترل ذهن و کنترل افکار منفی و ورودیهای ذهن
مدیریت احساسات
پشیمانی و حسرت
مقایسه و حسادت، عامل ایجاد حس خودکمبینی
این مقاله به مرور در حال آپدیت شدن است
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
آیا انسان فقط ۵ درصد از توانایی مغز خود استفاده میکند؟
معرفی بهترین برنامه خواندن کتاب الکترونیکی بدون اذیت چشم
تحقیق علمی ، روش قطعی پیدا کردن منابع درست و معتبر علمی
تحقیق علمی و توانایی پیدا کردن مقالات علمی به شما کمک میکند که به راحتی و سریع تر به منابع علمی و معتبر دست پیدا کنی و با دید تفکر نقاد بتوانی اصل از فرع را تشخیص بدهی
سابلیمینال ، دروغ بزرگ غیر علمی و خنده دار و عوام فریب
احتمالا با فایل های سابلیمینال در سایتهای اینترنتی برخورد کرده اید که ادعاهای عجیبی دارند. ادامه این مقاله را با من باشید تا این دروغ بزرگ را برایتان با استفاده از تحقیقات علمی به اثبات برسانم.
بینش فراتر از تجربه است
بینش یعنی بتوانیم موضوعات را از چند بعد ببینیم و فقط دید یک وجهی نداشته باشیم و این شانس ما را در کامیابی و قدرت حل مسائل افزایش میدهد. در دنیایی که هر روز در حال تغییر است، برای حل کردن مسائلمان به چیزی بالاتر از تجربه نیاز داریم.
تکنیک عملی درمان بیماری با تجسم خلاق ذهن
ذهن ما قدرت شگفت آوری برای درمان و شفای بدن خودمان را دارد.
این جمله را باور کنید تا بتوانید تمام آنچه که پیشنیاز درمان هر نوع بیماری است را در اختیار داشته باشید.
دیدگاهتان را بنویسید